L’espai de la comunicació política

La comunicació política existeix des dels temps dels temps, i de manera molt ampla segons com interpretem el terme comunicació i el terme política.

La consciència sobre l’existència d’aquest espai, de la gent que hi forma part i la reflexió sobre el mateix, potser no fa tant. En qualsevol cas sembla evident que aquest espai existeix, que hi ha qui se sent identificat, que hi ha professionals, que hi ha aficionats i apassionats i reptes.
La comunicació és un dels tres vèrtex de la política, els altres dos serien la pròpia política i els ciutadans, tres àmbits corresponsables de l’anomenada crisi de la política, que no és més que distància entre aquests 3 espais, podríem dir-ne distància, podríem dir-ne també problemes de comunicació.
La comunicació política #compol , te doncs dos reptes principals a afrontar, la crisi de la política i la revolució digital. És la comunicació política un dels causants de la crisi de la política, els errors de comunicació, l’excessiva complexitat o simplificació, el titular fàcil, la comunicació “rosa”, la tendència a recollir més la bronca i l’insult que el projecte i la proposta. És un repte també del món de la comunicació política superar aquests problemes i comunicar en majúscules.
L’altre repte paral·lel, és el de l’adaptació al nou escenari post revolució digital, social i política. Tot canvia, res serà igual, ni la societat és la mateixa, ni els partits ho seran, ni les formes, ni probablement les regles del joc. La comunicació política digital, expressiva, d’imatge, no verbal, verbal… tota ella està en estat d’evolució i adaptació a una nova realitat-.
Dos reptes, tot un món a treballar des del diàleg, compartir experiències, debatre, provar, proposar, influir, participar… des d’un espai que existeix, que recull inquietuds i passions i que s’organitza. Comencem ¡¡.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada