Demanem mesures per frenar les ‘fake news’

L’Associació de Comunicació Política de Catalunya (COMPOLCAT) demana mesures per frenar les fakenews

COMPOLCAT obrirà una ronda de contactes per tal de crear un grup de treball que estableixi recomanacions orientades a evitar la propagació de les notícies falses. La taula hauria d’estar impulsada, a més de per COMPOLCAT, pel Col·legi de Periodistes, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i les facultats de Periodisme i de Dret de les universitats catalanes.

COMPOLCAT proposarà que, a banda de les sessions de treball, s’organitzin diferents sessions monogràfiques en què el grup de treball s’assessori amb experts, com podrien ser membres dels diferents mitjans de comunicació, productores, agències, el CAC, plataformes (Facebook, Twitter, Google, Firefox…) i experts en xarxes socials, entre d’altres.

L’objectiu del grup de treball ha de ser enllestir en uns mesos un document que serveixi al Parlament de Catalunya de punt de partida. El document hauria de definir els antecedents i la situació actual, i fer una proposta dels diferents rols i responsabilitats dels diversos agents, tant mitjans de comunicació com plataformes digitals. COMPOLCAT creu que s’hi hauria de debatre la possibilitat de crear un òrgan de garantia de la veracitat en la comunicació publicada pels mitjans de comunicació.

COMPOLCAT creu que és urgent actuar de manera proactiva i no només condemnant les notícies falses cada cop que generen una situació de desinformació o de vulneració de drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada